Het Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. In het rijksmuseum zijn museale collecties van het Rijk opgenomen. Het behoort daarmee tot één van de zestien rijksmusea van Nederland. De rijke collectie bevat talloze schilderijen en kunstobjecten van Nederlandse kunst en de geschiedenis hiervan. De verzameling kunst bevat onder andere topstukken van Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Ruben Vermeer.

Rijksmuseum openingstijden

Het Rijksmuseum is iedere dag geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Tijdens beide kerstdagen en op nieuwjaarsdag is het museum ook geopend. De openingstijden kunnen tijdens feestdagen wel afwijken. De winkel (Rijksshop), de tuinen (Rijksmuseumtuinen) en Het Café zijn zonder entreeticket te bezoeken en dadelijk geopend van 09:00 tot 18:00.

Van 3 april t/m 28 augustus 2020 is het Rijksmuseum geopend op vrijdagavond! Het museum, café en de winkel zijn dan open van 9 tot 21 uur. Voor deze dagen gelden de gewone prijzen en entreetickets. Er zijn Nederlandse en Engelstalige rondleidingen. In het café kunnen bezoekers terecht voor een borrel of diner. Reserveren wordt aangeraden.

Prijzen

Volwassenen betalen per entree € 20,–. Wanneer je online een ticket bestelt, dan kost dit € 19,–. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan is het entree gratis. Vrienden van het Rijksmuseum hebben gratis toegang. Als Rijksvriend heb je onbeperkt toegang tot de friendslane en wordt je uitgenodigd voor speciale activiteiten voor vrienden zoals avondopenstellingen, exclusieve rondleidingen en lezingen. De kosten voor het vriendzijn bedraagt € 50,– per jaar. Meer informatie vindt u hier. Met een Museumkaart, Vereniging Rembrandt, I Amsterdam City Card, Amsterdamse Stadspas, KOG, ICOM, VVAK, BankGiro Loterij VIP-KAART is de toegang gratis. CJP, EYCA krijgen 50% korting (€ 10,00; online € 9,50)

Tickets

Een ticket voor het Rijks is eenvoudig aan de kassa te verkrijgen of online te kopen. Vanaf 15 personen kan je online een groepsbezoek plannen. Je kan direct de vaste tentoonstellingen van het museum te bekijken, zonder wachttijden. Je dient dan in het bezit te zijn van een E-ticket, Rijksmuseum Vriendenpas, Museumkaart, Lidmaatschapskaart KOG, VVAK, Vereniging Rembrandt, ICOM, BankGiro Loterij VIP-KAART of een ticket welke is gekocht bij hotels, rederijen en overige wederverkopers.

Bereikbaarheid

Het Rijksmuseum bevindt zich tegen de stadskern van Amsterdam en is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er bevinden zich vier ingangen vanaf de Passage, links en rechts van het fietspad. Van de vier ingangen zijn er twee met lift. De Passage is een doorgang door het museum en geldt als openbaar gebied voor fietsers en voetgangers.

De trappen en liften komen uit bij het Atrium.

Het Atrium is een openbare ruimte geopend van 9 tot 18 uur. Hier bevinden zich de kassa’s, de informatiebalie, de garderobe, het Café, de winkel en de toiletten.

Er bestaat een mogelijkheid dat beveiligingsmedewerkers u bij binnenkomst om veiligheidsredenen vragen in uw tas te kijken.

Adres en route

Het Rijksmuseum bevindt zich in Amsterdam aan de Museumstraat 1, postcode 1071 XX. Telefonisch is het bereikbaar via het telefoonnummer +31 (0) 20 674 7000

Parkeren
Rijksmuseum plattegrond
Toegankelijkheid

Het museum is goed toegankelijk voor bezoekers in rolstoelen en scootmobiels. Het is ruim opgezet. Ook kinderwagens kunnen zonder probleem worden meegenomen. Het rijksmuseum biedt speciale programma’s en faciliteiten aan voor bezoekers met een beperking. Zo zijn er met regelmaat rondleidingen met Nederlandse gebarentaal, rondleidingen voor blinden en slechtzienden en rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Rijksmuseum collectie

Schilderijen
Beeldhouwkunst en kunstnijverheid
Verzameling geschiedenis
Rijksprenten
Aziatische kunst

Rijksmuseum Informatie

Adres:
Museumstraat 1, 1071 XX, Amsterdam
Telefoonnummer:
+31 (0) 20 674 7000
Openingstijden:
zondag 09:00-17:00
maandag 09:00-17:00
dinsdag 09:00-17:00
woensdag 09:00-17:00
donderdag 09:00-17:00
vrijdag 09:00-17:00
zaterdag 09:00-17:00
Tijdens feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.
Prijzen:
  • Volwassenen: € 20,00 (online €19,00)
  • 18 jaar en jonger: gratis
  • Vrienden van het Rijksmuseum: gratis
  • Museumkaart, I Amsterdam City Card, ICOM, Amsterdamse Stadspas, Vereniging Rembrandt, KOG, VVAK, BankGiro Loterij VIP-KAART: gratis
  • CJP, EYCA: 50% korting (€ 10,00; online € 9,50)
Tickets:
Tickets voor het Rijksmuseum kan je bij de kassa kopen of met korting online. Met een E-ticket hoef je niet langs de kassa.
Tentoonstellingen:
Het Rijksmuseum heeft een vaste collectie van zo’n 8000 kunstwerken welke dateren uit de Middeleeuwen tot aan Mondriaan. Verder zijn er gedurende een bepaalde periode steeds andere tentoonstellingen te zien. Voor een actueel overzicht van de tentoonstellingen verwijzen we je naar de website van het Rijksmuseum.
Website museum:
Rijksmuseum.nl