Categorie: Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Amsterdam
Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar Nederland en ze komen daarbij specifiek voor de stad Amsterdam. De reden is simpel: in Amsterdam is veel te zien te beleven. Hier lees je waarom de stad zo’n aantrekkingskracht heeft op jong en oud.

Amsterdam bezienswaardigheden

Amsterdam heeft veel bezienswaardigheden. Dit is de reden waarom de stad jaarlijks door vele toeristen wordt bezocht. De bekendste Amsterdamse bezienswaardigheid is de Grachtengordel van Amsterdam. Dit deel van de binnenstad bestaat uit vier hoofdgrachten. Het volledige systeem van straten, kades, bruggen, binnentuinen en grachtenpanden ademt de sfeer uit van Gouden Eeuw. Een deel van de binnenstad is te vinden op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Naast de Grachtengordel zijn er nog vele typisch Amsterdamse bezienswaardigheden te zien in Amsterdam. Ook heeft de stad een schat aan monumenten en gebouwen, musea, bruggen, concertgebouwen en theater. Hiernaast kent Amsterdam prachtige parken, markten, zwembaden en evenementen.

Top 10 bezienswaardigheden

Er zijn 1001 redenen te bedenken om naar Amsterdam te komen. Toch zijn er altijd ‘toppers’. Dit zijn de 10 bezienswaardigheden waarom de meeste toeristen Amsterdam bezoeken:

1. De Grachtengordel
2. Rijksmuseum
3. Van Gogh Museum
4. Anne Frankhuis
5. De Wallen

6. Vondelpark
7. Albert Cuypmarkt
8. De Negen Straatjes
9. De Jordaan
10. Artis

Overzicht van bezienswaardigheden in Amsterdam per categorie:

Johan Cruijf Arena

Johan Cruijff Arena Amsterdam. Geschiedenis, bereikbaarheid en weetjes. Johan Cruijff is misschien de bekendste Nederlander ooit. Een geboren Amsterdammer die een groot deel van zijn leven voetbalde bij AFC Ajax.Lees meer →

Nachtwacht

De nachtwacht is een schilderij van Rembrandt van Rijn. De volledige naam van het schilderij is ‘De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren’.Lees meer →